ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Σαλάτα με γαλατσίδα, κουκόφυλλα και καυκαλήθρα με κεφτεδάκια γιαουρτιού

Υλικά για 4 άτομα

250 γραμμ. γιαούρτι πρόβειο
2 κρόκους αυγών
Αλεύρι
κύμινο σε σκόνη
δυόσμο ψιλοκομμένο
1 ματσάκι γαλατσίδες
κουκόφυλλα
φύλλα καυκαλήθρας
μυρώνια
ελαιόλαδο
ξίδι
αλάτι
Προετοιμασία
Ετοιμάζουμε τη ζύμη με ένα κεσεδάκι πρόβειο γιαούρτι 250 γραμμ, 2 κρόκους αυγών και αλεύρι τόσο όσο θα τραβήξει η ζύμη ώστε να μπορούμε να την πλάσουμε μπαλάκια (δεν σηκώνουν όλα τα γιαούρτια το ίδιο αλεύρι). Αλατίζουμε και προσθέτουμε κύμινο σκόνη και λίγα φύλλα δυόσμου ψιλοκομμένα. Μόλις πλάσουμε τα κεφτεδάκια, τα ρίχνουμε σε νερό που κοχλάζει να βράσουν για 5 λεπτά, Τα βγάζουμε και τα λαδώνουμε ελαφρά με σπορέλαιο.

Εκτέλεση
Πριν τα σερβίρουμε, σοτάρουμε τα κεφτεδάκια στο τηγάνι με λίγο σπορέλαιο μέχρι να ροδίσουν. Σερβίρουμε 1 ματσάκι γαλατσίδες με κουκόφυλλα, φύλλα καυκαλήθρας, λίγα μυρώνια, τα βρέχουμε με ελαιόλαδο και ξίδι, γαρνίρουμε τα κεφτεδάκια γιαουρτιού και στολίζουμε το πιάτο όπως θέλουμε.
http://www.baxevanis.com/